keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lämpimästi ulkoilemaan
Talvi on aikaa ainakin täällä Lapissa semmoista, että kannattaa pukeutua lämpimästi, kun pakkasta yleensä voi olla se -30 ja -20 niin silloin ei kyllä kannata kulkea legginseissä tai pelkillä farkuilla.
Sitäkin näkee, että esim. nuoret kulkevat talvisin aika vähissä vaatteissa ja myönnän itsekin, että teen sitä. Mutta toisaalta ne jotka ovat asuneet koko elämänsä Lapissa, niin tietävät kyllä miten pukeutua, vaikka sitä ei aina pukeutuisikaan sään mukaan ja on totta kai niitäkin ihmisiä, jotka ei osaa tai halua pukeutua sään mukaisiin vaatteisiin. Oikean vaatetuksen löytäminen kulloiseenkin säähän sopivaksi on kuitenkin viime kädessä jokaisen henkilökohtaisten kokeilujen ja kokemusten tulos.


Itse asun täällä Lapissa, jos lähden vaikka ulos muutamaksi tunniksi niin yritän pukeutua sen verran lämpimästi, ettei tule kylmä ja totta kai jos menen kouluun tai lähden, vaikka kylille niin laitan jotain kevyempää ja kivempaa päälle.

                                           Miten kannattaa pukeutua ?

Ensiksi kannatan kerrospukeutumista, joka tarkoittaa kolmikerroksisuutta, eli alus- väli- ja päällysvaatteita.Aluskerraston materiaalin on oltava lämmin, joustava sekä hengittävä ja tärkeää on myös, että materiaali siirtää kosteuden pois iholta. Välivaatetus on hyvä olla lämpöä eristävä kerros ja päällysvaatteet suojaavat tuulelta ja kosteudelta, voi olla myös useampikerroksinen. Suojaa kaula ja niska hyvin koska, kylmä ilma voi saada niskat jumiin, tähän on kätevä tuubimainen kauluri kun, sen saa nostettua myös niskan ja poskien suojaksi.Tavalliset sukat ei välttämättä ole niin hyvät, koska ne kastuvat helpommin niin silloin tulee kylmä myös nopeammin, joten siksi kannatan villasukkia ja pää kannattaa suojata hyvin, sillä pään kautta haihtuu suurin osa kehon lämmöstä.Hyvät kengät on hyvä olla paksupohjaiset, varrelliset ja pitää olla varaa, että mahtuu villasukka reilusti.


Suosittelen pukeutumaan lämpimästi, koska silloin voit nauttia pakkaspäivistä lämpimästi.


Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti