maanantai 24. lokakuuta 2016

Suomalaiset ihmiset

                        
Tervehtiminen

Tuttuja moikataan ohi kävellessä, mutta kätteleminen on sitten vähän virallisempi juttu, jota käytetään yleensä silloin kun nähdään ensimmäistä kertaa tai jos on jokin tärkeämpi henkilö esim. lääkäri tai vaikka pomo. Läheiset ystävät tai sukulaiset myös joskus halaavat, mutta poskisuudelmat eivät ole tavallisia.

Keskusteleminen

Me suomalaiset emme yleensä keskustele tuntemattomien ihmisten kanssa Tämän takia me saatamme vaikuttaa hiljaisilta ja tylyiltä.
Suomalainen puhetyyli on suora ja mutkaton. Me suomalaiset sanomme asiat suoraan ja rehellisesti. Hiljaisuus ei ole negatiivinen asia, vaan se koetaan luonnollisena, eikä hiljaisia hetkiä tarvitse täyttää puheella!

Yleistä käyttäytymistä


Kaupassa kassa tervehtii iloisesti ja suomalainen saattaa vain mutista itsekseen jotain vastaukseksi.Suomalaiset on niin nöyriä, että kun jotain tarjotaan niin ei sitä oteta vastaan ja sitten kun sitä tarvitsisi niin ei uskalla/kehtaa pyytää. esim. Kun kaupassa kassa kysyy tarvitseeko apua, niin sanotaan vain että ei tarvitse ja ei sitten pyydetä apua kun sitä tarvitsisi. Bussipysäkillä suomalaiset eivät juurikaan puhu toisilleen, ellei sitten vieressä satu olemaan jotain tuttua.

                                      Kuvassa suomalaisia bussipysäkillä

Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti