tiistai 11. lokakuuta 2016

Etelä-Suomeen vai Lappiin?Tällä viikolla kerron teille vähän Lapin matkailun ja Etelä-Suomen matkailun eroja.


Minä sanoisin, että Etelä-Suomi vetää kesäisin enemmän turisteja ja Lappi talvisin. Etelä-Suomessa on upeita ns. kesäkaupunkeja ja muutenkin isoja kaupunkeja, joten Etelä-Suomi on loistava valinta ihmiselle, joka haluaa päästä kaupunkilomalle! Paljon huvi- ja vesipuistoja, eläintarhojakin löytyy lapsiperheille. On myös paljon kulttuurikohteita ja erilaisia aktiviteettejä. Saatavilla on myös erilaisia risteilymahdollisuuksia.

Saaristoalue


Luontoystävälle toki Lapissa on aina tekemistä, kesäisin ja talvisin! Lapin tunturit hurmaavat talvisin aktiivisia laskettelijoita, kesäisin ne innostavat reippaita vaelluksen ihmisiä. Lapissa on myös mahtava käydä talvisin safareilla, kelkkasafarit vetävät aina turisteja puoleensa niin kuin huskysafaritkin! Kesäisin voi sitten vaikka mökille mennä ja samalla vaikka kalastamaan tai marjastamaan.


Jos etsit jotain hiljaista ja ihanan rauhallista paikkaa mennä lomalle, suosittelen Lappia. Toki miksi ei Etelä-Suomessa saisi olla rauhassa, mutta siellä on vain se kaupungin melu ja hälinä, mikä saattaa monia sitten häiritä, jos haluavat olla rauhassa ja hiljaisuudessa. 


Ainahan on mahdollista käydä monessa paikassa loman aikana. Lapissa on ehkä hiukan pidemmät välimatkat toisiinsa kuin sitten Etelä-Suomessa. Lentäminen on helppo vaihtoehto liikkuessa esim. Lapista Etelä-Suomeen, matkakaan ei kestä paljon pitempään kuin tunnin. Pohjoisin lentokenttä Suomessa on Ivalon lentokenttä.


Tuntureita on koko Suomessa, korkeimmat ja suurimmat on Lapissa. Eteläisin tunturi on Iso-Syöte joka on 432 m korkea. Suomen korkein tunturi on Halti jonka korkeus on 1 323 m.
Lappi   


Lapissa näet talven kokonaisuudessaan, kunnes taas Etelä-Suomessa ei periaatteessa ole kunnon talvea. Lapin talvi sisältää lumen ja kunnon pakkaset, Etelä-Suomen talvi sisältää ehkä hieman lunta, märät ja räntäkelit sekä pienet pakkaset. 
Revontulia voit Lapissa nähdä jo syyskuussa. Lapissa kun menet korkealle ja aukiolle alueelle  illalla/yöllä niin voit vain nähdä mistä olet unelmoinutkin.  

Maria

Kuvat liitteet
 http://wingavekka.kuvat.fi/kuvat/Lappi/
 http://www.fishinginfinland.fi/etelasuomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti